imazhi i hamallit
Mbivendosja e sitit

Prezantimi i konceptit të Autistencës

Regjistrohu këtu - Hyni këtu

KOMUNIKAT PR P PRR MEDIA, datë 21 : Pas rreth dy vitesh punë për të ndërtuar këtë platformë të ndihmës reciproke (pa ndihmë, pa mjete dhe pa shumë njohuri), për fat të keq nuk është më e mundur që unë të vazhdoj ta zhvilloj atë sepse Ministria Franceze e Punëve të Jashtme ka ndihmën time të aftësisë së kufizuar (autik) i anuluar (në fund të vitit 2020) me arsyetimin se unë jetoj jashtë Francës. Deri tani kam përparësi të tjera përveç kësaj faqe, dhe vështirësi të mëdha për të mbijetuar.

Ky sistem tashmë është kryesisht funksional (kryesisht i mungon një funksion i klasifikuar, dhe menaxhimi i grupeve familjare ("AutPerNet")), por vështirë se dikush e përdor atë sepse askush nuk e di atë, dhe - edhe nëse kam marrë ndihmën time - nuk mundem të kujdeset për gjithçka (dizajnin, ndërtimin, promovimin, menaxhimin etj.).

Përveç kësaj, disa karakteristika mund të zhduken gradualisht sepse nuk mund të përballoj rinovimin vjetor të licencës (të tilla si 79 € për menaxhimin e projektit, 49 € për menutë dhe shumë gjëra të vogla).
Faleminderit GTranslate i cili ka dhënë licencën vjetore (80 dollarë) për dy vjet, dhe që është një kompani e shkëlqyer armene gjithmonë proaktive për të ndihmuar (dhe që duhet të ketë ndihmuar 100 herë më shumë sesa të gjithë të tjerët së bashku, dhe falas).
(Aftësia për të përkthyer gjithçka në çdo gjuhë është në zemër të konceptit.)

Unë gjithashtu falënderoj pak njerëz që janë përpjekur të përdorin sitin dhe të gjithë ata që janë regjistruar.

Veryshtë shumë për të ardhur keq që duhet të vendosni këtë projekt në koma kur ai nuk ka lindur ende ende, dhe mbi të gjitha është shumë absurde kur kaq shumë njerëz dhe familje autizëm kanë nevojë për ndihmë, dhe se do të ishte e mundur të përmirësohen gjërat me organizimin .

Ky projekt u konceptua pikërisht sepse ka nevojë për ndihmë, por kur nuk ka as një ndihmë minimale të denjë për ta bërë atë, dhe kur, përveç kësaj, Franca (një vend veçanërisht i hendikepuar për njerëzit autikë), dhe shumë vdekjeprurës) vendos të i bëjnë gjërat edhe më të vështira, është thjesht e pamundur.

EL

Autistiteti është një mjet shumë-funksional
për ndihmën e ndërsjellë ndërmjet personave autikë
dhe prindërit me ndihmën e vullnetarëve.

Ai mbështetet kryesisht në këtë faqe interneti, dhe është falas.

Komponentet

Pyetje & Pergjigje

Ky është një sistem pyetjesh dhe përgjigjesh që lidhen me autizmin dhe jo autizmin.
Falë votave, përgjigjet më të mira vendosen automatikisht në krye.
Ky sistem duhet të jetë i dobishëm për personat jo-autikë në mënyrë që të marrin përgjigje nga personat autikë (të cilët dinë më mirë për përvojën e të qenit autik) dhe, reciprokisht, ai gjithashtu duhet të ndihmojë për t'iu përgjigjur pyetjeve të personave autikë në lidhje me jo-autizmin.

Hapni përbërësin Pyetje & Përgjigje në një dritare të re

Forumet

Në Forumet mund të diskutoni për tema ose probleme që lidhen me autizmin ose organizatat ose projektet tona, edhe nëse nuk jeni pjesë e një Grupi Punues.
Shumica e forumeve janë të lidhur me një grup pune ose një grup personash.

Hapni listën e të gjitha Forumeve në një dritare të re

Grupet e Punës (Organizatat)

Grupet e Punës (për Organizatat) janë një nga komponentët më të rëndësishëm: ato përdoren për të siguruar ndihmë për përdoruesit autikë dhe prindërit e tyre, për "Shërbimet" tona, dhe për konceptet dhe faqet e tjera të internetit.

Hapni listën e Grupeve të Punës për Organizatat në një dritare të re

Grupet e Personave

Këto grupe i ndihmojnë përdoruesit të takohen dhe të bashkëpunojnë në përputhje me "llojin e tyre të përdoruesit" ose rajonin e tyre.

Hapni listën e Grupeve të Personave në një dritare të re

"Departamentet"

"Departamentet" përdoren për lloje të ndryshme të ndihmës, veçanërisht falë Vullnetarëve.

Hapni listën e departamenteve të ndihmës në një dritare të re

Sherbimet

Këto janë shërbime që u propozohen personave autikë dhe prindërve, si:
- një Shërbim i Ndihmës Emergjente (për të bërë, me një "Skuadër Kundër Vetëvrasjes"),
- një "AutiWiki" (baza e njohurive, pyetje dhe përgjigje, udhëzues për zgjidhjen - në ndërtim e sipër),
- një Shërbim Punësimi (ne ndertim e siper),
- dhe më shumë në të ardhmen (për nevojat e ndryshme, si strehimi, shëndeti, kreativiteti, eksperimentimi dhe udhëtimet, etj.)

"Zhvillimi"

Ky seksion ka për qëllim të ndihmojë përdoruesit të zhvillojnë projektet e tyre të mjeteve, sistemeve, metodave dhe gjërave të tjera të dobishme për njerëzit autikë.


Mbështetje për sitin

Një pjesë me pyetje dhe përgjigje në lidhje me çështje teknike ose për konceptin e Autizmit.

Hapni FAQ për Ndihmë në një dritare të re

Komponentët që do të instalohen në të ardhmen

"Nevojat dhe Propozimet" : Kjo do të lejojë të njoftoni kërkesat e ndihmës dhe propozimet e vullnetarizmit, dhe gjithashtu listat e vendeve të punës.

"AutPerNets"

Një tjetër komponent kyç është sistemi "AutPerNets" (për "Rrjetet Personale Autiste").

Çdo person autik mund të ketë AutPerNet e tij këtu (i cili mund të menaxhohet nga prindërit e tyre nëse është e nevojshme); është krijuar për të mbledhur dhe për të "sinkronizuar" të gjithë njerëzit që janë "rreth" personit autik ose që mund ta ndihmojnë atë, në mënyrë që të ndajnë informacione dhe situata, për t'iu përmbajtur një strategjie koherente.

Në të vërtetë, rregullat duhet të jenë gjithmonë të njëjtat, dhe ato duhet të zbatohen në të njëjtën mënyrë, përndryshe ato do të perceptohen si të padrejta ose absurde, prandaj nuk do të ndiqen.

Prindërit mund të përdorin AutPerNet e tyre për të ngarkuar regjistrime në video të situatave ose sjelljeve të fëmijëve të tyre autikë, dhe ata mund të ftojnë disa përdorues të cilëve u besojnë, në mënyrë që t'i analizojnë ato dhe të gjejnë shpjegimet.

Si të gjithë grupet, ata mund të kenë dhomën e tyre për video takime.

AutPerNets janë grupe private ose të fshehura, për arsye të dukshme sigurie.

Dhe ato janë falas, si të gjitha shërbimet e ofruara nga Autism.

Tools

Përkthim automatik

Ky sistem lejon cilindo në botë të bashkëpunojë, pa pengesa.


Sistemi i menaxhimit të projektit

Ky është komponenti thelbësor i faqes.
Kjo lejon krijimin e projekteve të ndryshme brenda çdo grupi (Grupet e Punës, Grupet e Personave, "AutPerNets").
Secili projekt mund të ketë piketa, lista të detyrave, detyrave, nën-detyrave, komenteve, afateve, personave përgjegjës, bordit Kanban, Gantt chart, etj.

Nëse jeni regjistruar aktualisht, mund të:

- Shikoni listat e Detyrave në projektin {* DEMO *, në një dritare të re

- Shikoni të gjitha Projektet tuaja (ku ju jeni një pjesëmarrës i autorizuar) në një dritare të re

Biseda teksti të përkthyera

Këto biseda, ekzistuese në secilin grup, lejojnë diskutime midis përdoruesve që nuk flasin të njëjtën gjuhë.
Disa grupe gjithashtu kanë një sistem të veçantë bisede të sinkronizuar me aplikacionin "Telegram", duke lejuar që të diskutohet këtu dhe në grupet tona të Telegramit në të njëjtën kohë.


Dokumentet

Kjo i lejon përdoruesit të gjejnë informacione rreth konceptit të Autizmit, rreth sitit dhe mënyrën e përdorimit të përbërësve dhe mjeteve, dhe për projektet e ndryshme të Grupeve të Punës.
Shtë e ndryshme nga AutiWiki, e cila është për informacion në lidhje me autizmin.

Hapni Dokumentacionin në një dritare të re

Video biseda

Për përdoruesit e regjistruar, ne ofrojmë mënyra për të diskutuar lehtë me zë (me ose pa një Webcam), në mënyrë që të sqarojmë disa aspekte të një projekti, ose të ndihmojmë njëri-tjetrin.


Dhomat e Takimeve Virtuale për Grupet

Do grup ka dhomat e veta të Takimit Virtual, ku është e mundur të diskutohet në audio dhe video, të përdorni një bisedë me tekst, të ndani ekranin e desktopit dhe të ngritni dorë.


Komentet mund të përgjigjen me email

Ky mjet lejon përdoruesit të përgjigjen me email në përgjigjet që ata morën me email për komentet e tyre. Kjo mund të jetë e dobishme për personat që nuk duan të vizitojnë ose të identifikohen gjithmonë në sit.

Mjetet që do të instalohen së shpejti

"Komentet e Shënimit Ngjitës" : Ky mjet lejon pjesëmarrësit e caktuar të projekteve të shtojnë komente si "shënime ngjitëse" kudo në faqe, në mënyrë që të diskutojnë pika të sakta me kolegët.

"Shënime të përdoruesit" : Ky mjet lejon përdoruesit të marrin shënime personale kudo në vend (për shembull gjatë takimeve), dhe t'i ruajnë ato dhe t'i organizojnë ato.

Projekti ABLA

"Projekti ABLA" (Një jetë më e mirë për personat autikë) është një projekt i bashkëpunimit ndërkombëtar midis të gjithë personave dhe entiteteve të përshtatshme, i propozuar nga Organizata Diplomatike Autistan me qëllim të përmirësimit të jetës së personave autikë duke zvogëluar keqkuptimet dhe problemet, dhe i cili mbështetet në sistemin e Autizmit.

Shikoni prezantimin e Projektit ABLA në një dritare të re

Bashkohu me aventurën

Mos kini frikë nga kompleksiteti i dukshëm
ose nga ideja se "nuk mund ta bësh".
Thjesht eksperimentoni disa gjëra të reja, si ne.
Kushdo mund të ndihmojë, askush nuk është i kotë.
Ndihma nuk është një luks për njerëzit autikë.

Krijoni llogarinë tuaj tani, është e lehtë...

Më shumë detaje

Klikoni këtu për të shfaqur informacion më të detajuar në lidhje me konceptin e Autizmit.

  Ky koncept i ndihmës praktike për individët autikë është plotësues i autistan.org, që ka të bëjë me shkakun e autizmit në përgjithësi (sidomos me autoritetet publike) dhe jo për raste individuale.

  Ky projekt i sistemit të ndihmës reciproke është i domosdoshëm sepse agjensitë publike dhe agjencitë e tjera nuk ofrojnë (ose shumë pak) ndihmën e nevojshme për njerëzit autikë (dhe familjet e tyre).

  Si të gjitha konceptet tona, këtu janë personat autikë që janë në qendër të projektit.
  Por, në kundërshtim me konceptet "Autistan", këtu ne - autikët - jemi në qendër, por nuk po drejtojmë gjithçka.
  Ne duam një sistem të mirëfilltë të vetë-ndihmës dhe shkëmbimit të bazuar në idenë se të gjithë kanë nevojë për të gjithë, dhe që as njerëzit autikë dhe as prindërit nuk mund të zvogëlojnë vështirësitë tona duke bërë gjëra vetëm.

  Një nga bazat e këtij koncepti është fakti se çdo person autik ka nevojë për një rrjet personal të ndihmës vetjake. Shtë e qartë, por rrallë ekziston.

  Ky projekt mund të prodhojë rezultate vetëm me pjesëmarrjen e një numri të madh të personave.

  Për të patur një hapësirë ​​të vetme pune, koncepti "Autizmit" gjithashtu menaxhon realizimin (por jo drejtimin) e të gjitha projekteve për konceptet dhe vendet e tjera (Autistan, dhe faqet e tjera "jo-Autistan", për shembull në Francë) , falë sistemit tonë të Menaxhimit të Projektit.

  Ju lutemi vini re gjithashtu se, përkundër faktit se disa grupe pune këtu mund të ndihmojnë disa nga faqet tona të tjera që kanë një veprim "aktivist" apo edhe "politik", Autistance.org është vetëm një mjet, nuk është një organizatë, nuk ka asnjë Roli "aktivist" dhe as "politik" (dhe as qëllimet e tyre), dhe se vendimet "strategjike" nuk merren këtu.
  Prandaj, diskutimet rreth politikave, parimeve, teorive, hipotezave, etj., Nuk janë në fushën e Autorizimit.org, në përgjithësi janë kundër-produktive këtu, dhe mund të ndalohen në shumicën e fushave të sitit (në sistemin e Menaxhimit të Projektit dhe në të gjitha seksionet publike të Forumit).

  E fundit, por jo më pak e rëndësishmja: në Bisedat Video, përdoruesit e regjistruar mund të diskutojnë për atë që dëshirojnë: mundësisht për të ndihmuar njerëzit autikë sigurisht, por këto dhoma bisede nuk janë bërë për të "punuar" dhe nuk do të merret asnjë vendim atje.
  Në të vërtetë, të gjithë hapat e rëndësishëm të "punëve" duhet të bëhen me shkrim (në veçanti, në sistemin e Menaxhimit të Projektit), në mënyrë që:

  • të jetë në gjendje të garantojë barazi për personat që nuk morën pjesë në një takim live;
  • t'i analizojë ato më vonë (për shembull, për të kuptuar gabimet);
  • dhe gjithashtu për t'i ripërdorur ato si shembuj për projekte të ngjashme (ose zgjidhje) në të ardhmen nga persona të tjerë autikë ose familje kudo në botë.

  Nuk ka asgjë për të paguar për të përdorur Autility.org, dhe as tarifa të fshehura: gjithçka është falas.
  Personat që duan të na ndihmojnë të paguajmë faturat, mund të bëjnë një donacion të vogël përmes Autistan.shop.

  5 1 votim
  Vlerësimi i artikullit
  Ndani këtë këtu:
Regjistrohuni në këtë diskutim
Njoftoni
mysafir
1 Koment
Më i vjetër
Më të rejat Më të votuarat
Reagime në internet
Shikoni të gjitha komentet
Anonim
Anonim
mysafir
muaj 6 më parë

Test i komentit anonim

Ata na ndihmojnë

Klikoni një logo për të ditur si
1
0
Bashkëpunoni lehtë duke ndarë mendimet tuaja në këtë diskutim, faleminderit!x